måndag 7 februari 2011

Hoppolek




Vilken grej! Årets kvinnliga uppfinnare 2010 heter Ylva Dalén och hon har uppfunnit en fantastisk liten manick - en "Hoppolek".

Hoppolek är till för gravt funktionshindrade barn för att de, precis som andra barn, ska kunna få hoppa och snurra. Ylva fick idén till en hopp- och lekmaskin när hon jobbade med svårt funktionshindrade barn och märkte hur mycket de älskade att hon snurrade och hoppade med dem. Med Hoppolek kan barnet alldeles själv snurra och hoppa och vibrera genom att trycka på olika knappar. Men Hoppolek är inte bara skoj utan förenar nytta med nöje. Tanken är att barnet ska kunna leka sig till en starkare kropp och motverka benskörhet.

Just nu står Ylvas uppfinning på Honungspojkens dagis ett par veckor. Vilken lycka! Honungspojken körde på för fullt och hade jättekul. Hopp och vibrationer var bäst.

Som förälder till en gravt handikappad liten kille blir man både rörd och tacksam när man ser hur människor lägger ner så mycket av sin tid för att göra livet lite bättre och roligare för våra små.

Men tyvärr så kostar Hoppolek en massa pengar, så just den här lyckan blir nog inte så långvarig. Man skulle önska att alla specialförskolor kunde få en egen Hoppolek...

Läs mer om Hoppolek här!