lördag 26 januari 2013

God Assistans


De senaste åren har Honungspojkens pappa funderat en hel del på vad han vill syssla med i livet. Efter allt vi varit med om med Honungspojken kände han för att arbeta med något helt annat. Något som skulle göra skillnad. Han ville använda sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra i liknande situation.

Så en dag förra året sade han upp sig från sitt jobb för att starta ett assistansbolag. Ett som skulle vara riktigt bra, ett sånt där som man själv skulle vilja använda sig av. Jag känner mig både stolt och lite rörd. Honungspojkens pappa som är den som bäst i världen vet hur man kramar Honungspojken till ro. Så många nätter med hjärtskärande gråt där det enda som tillsist ger lugn är pappas famn. Här berättar han mer om varför han startar God Assistans. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli hur bra som helst.

Honungspojkens pappa har nu ordnat tre riktigt bra föreläsningar under våren. Två om ”Medicinsk omvårdnad vid flerfunktionshinder” med habiliteringsläkare Ann-Kristin Ölund och en om hur det är ha ett syskon med funktionshinder eller sjukdom, ”Litet syskon” med psykolog Christina Renlund. Föreläsningarna håller till i Täby, norr om Stockholm (ons 13 feb, to 14 mars och ons 17 april) och är alldeles gratis och till för dig som är förälder till barn med funktionshinder.

Läs mer om föreläsningarna här. Och tipsa gärna andra som ni tror skulle ha glädje av att gå!

4 kommentarer:

Riitta sa...

Hejsan, hamnade här på sidan av en slump. Jag har en dotter med lissencephali, hon är 22 år nu. Känner igen det det där med gråtattacker på nätterna, finner ingen förklaring till det, dom avtog mer och mer ju äldre hon blev (kommer ej exakt ihåg vilken ålder). Känner ingen annan som har denna diagnos så detta var en överraskning. Kram Riitta

Ingrid -Moas mamma sa...

Wow! Vilken underbar och hjärtevärmande vändning i livet. Kikade in via en gammal län och blev glad att få läsa en rad om er igen! Så underbart vacker Honungspojken är och vilken härlig familj han har!
Lycka till med framtiden!

Anonym sa...

Har följt er fina honungspojke sen 2009 och kan inte slita blicken från den stora vackra pojke på bilden! Han är så fin!
Har själv en son född 2008 och nu även en lillasyster. Så härligt att få en liten uppdatering om fina fina honungspojken!/ Nina

Anonym sa...

Åh jag har kikat in ibland för att se hur ni mår, nu var det jättelänge sedan inser jag. Vad himla härligt att byta bana och göra något man tror på. Hopaps verkligen att det kommer gå bra! Och bilden var jättefin!

/Bambis mamma/SMBC/AnnaCarin