torsdag 30 juli 2009

Sommartips?

Idag har vi grejat lite hemma. En fixaredag och med städning och uppackning efter semestern. Vi lyssnade på Sommar med Petra Mede, medan Honungspojken snällt och stilla låg på golvet och lyssnade på sin speldosa.

Petra berättar om när hon, precis som vi, blev "Dom andra". Om hur hennes liv plötsligt förändrades när ryggen gick sönder och hur hon reste sig upp igen:

"Nu var det fan min tur. Nu fick omvärlden anpassa sig till mig. Det var på tiden att det kom en handikappad medelålders ensamstående kvinna och tog lite plats."

Jag har inte alls hunnit lyssna på så många av årets sommarpratare än och behöver lite bra tips. Vilka favoriter har ni?

6 kommentarer:

Lotta sa...

Jag har inte lyssnat på så många men tyckte om Anne Heberleines program. Bland annat pratade hon om de gånger hon "försvunnit" och berättade om hur hennes beteende krävde förklaringar av omgivningen, särskilt med tanke på barnen. Det fanns ju bara en förklaring: Hon var sjuk.

Angående ditt förra inlägget om framsteg och fall måste jag bara säga en sak. Järnvilja!!!

Kram Lotta

Maria sa...

Jag hamnade på er blogg genom Mammastafetten och väl här har jag läst igenom hela arkivet.

Du skriver så fint om er vackra pojke och jag gråter när jag läser om livets orättvisa. Det känns svårt att veta vad jag ska skriva, kände bara att jag ville skriva något för att om det går skicka över en dos virtuell omtanke och kraft. Du delar med dig så fint och jag ville att ni ska veta att jag blev oerhört berörd.

Hoppas ni får en fortsatt fin sommar.

Har inte lyssnat på så många sommarpratare, men Morgan Allings var fint - också om det orättvisa livet.

"Theresa" sa...

Skönt att du är tillbaka. Jag har ibland undrat över hur ni har det. Jag har lyssnat på några sommar sommar här och där och har ännu inte hört någon riktigt bra. Den bästa jag hört var dock Cecilia Frode. Hon pratar om sorg, vilket är ett av de ämnen jag är mest intresserad av just nu :-)Förra året blev jag helt tagen/betagen av Fredrik Härén (25 juni 2008 i SVT:s arkiv) - han har ett slagord som jag har tagit till mig: "Livet är vackert". Han pratar med kärlek om livet och allt hopp som finns i världen. Underbart!

Honungspojkens mamma sa...

Lotta: Jättebra tips! Ann Heberleins program verkar väldigt intressant så det ska jag lyssna på (och kanske läsa boken sen nån dag).

Maria: Tack för dina fina ord och vad roligt att du läst igenom hela bloggen... Jag ska absolut se till att lyssna på Morgan Alling. Men först ska jag titta in till din blogg!

Theresa:
Jodå, vi har tack och lov haft en väldigt lugn och skön sommar. Och sorg är ju sorgligt nog ett evigt område... Fredrik Hären låter spännande, ska leta rätt på honom!

Anonym sa...

Jag kommer inte ihåg vad sommarprataren hette som jag lyssnade på Maria eller Marie någonting har jag för mig. Hon pratade i alla fall om när två av hennes tre barn och hennes make dog i Tsunamin. Det var värt att lyssna på.

madlar sa...

Kristian Luuk var bra, berättade varmt om sin estniska bakgrund, sitt grabbgäng o annat mycket hörvärt.