tisdag 12 januari 2010

Det nya mot onda små magar

Ni kanske undrar hur lilla magen mår? Tack, ganska så bra. Iallafall just nu. Efter klyxen igårkväll fick vi tillbaka vår nöjda kille igen. Vår hypotes är att det var stopp i magen, trots att han bajsat. Så nu får vi se om klyx kan vara lösningen nästa gång. Och så får vi kanske börja ge den betydligt oftare än förr. Passande nog har vi en inbokad tid sedan länge tillbaka, till en magdoktor imorrn. Det blir spännande att se om hon kanske kan trolla lite.

Om inte så har vi ju fått en massa kloka råd nu att prova. Tusen tack alla ni som också trixat med ledsna små magar och delat med er! Mycket har vi testat, som Lactulos och mjölkfritt och glutenfritt och vatten i maten och vattenhjul på magen. Skiktröntgen däremot ska vi ha i bakhuvudet, vi har bara gjort vanlig röntgen. Och kanske Resulax igen, minns inte varför vi slutade med det.

Men allra mest lockande är nog trollmoset som Frida tipsar om, med plommon och linfrön. Och funkar inte det så kan vi ju alltid fortsätta med Elins recept: "rörelse, vätska och kärlek". Vem vet. Det kanske är det nya "love, peace and understanding" mot onda små magar.


Lilla ballongmagen som den kan se ut ibland,
fylld till nittio procent med luft.

14 kommentarer:

Nattmia sa...

Oj, den magen såg ju inte kul ut :-( Stackars liten.. Magdoktorn kanske har något bra att komma med, hoppas det..

Sov så gott..

Kram Mia

Caroline sa...

Ååå så stor... stackars!

Jag har gått på bad med habiliteringen tillsammans med en flicka som får så där. Hon har knapp på magen, de luftar ut det där. Men Honungspojken har inte knapp va?

Kevin har haft problem med rapar, men de sitter lite längre upp. Och så när han har sin andningsmaskin så slinker det ibland ner i magen all luft, då blir han också sådär. Då får man sätta honom upp och rapa honom om och om.

Jag vet inte om det gör skillnad om man sitter eller ligger. Honungspojken ligger mycket va? Jag tycker myckt började fungera lite mer som det ska när Kevin började sitta upp (när han fick korsett och stolar alltså, annars är han som spagetti).

Mrs N sa...

Men lilla kråkan, vilken ballongmage han fått dras med! Hoppas att ni finner på en bra kur, så han slipper känna sig så uppblåst.

Catrine sa...

Hallå
Fredric har oxå problem med magen emellanåt och det ganska rejält. Laktulosen smakar och luktar så illa och är klibbig så den vill han inte ha. Vi fick Lactipex utskriven och det är laktulos i pilverform. Tycker den funkar väldigt bra och emellanåt använder vi Resulax...

Lycka till

kRAM

Hannsu sa...

aj aj aj, förstår att han är missnöjd. ser inte alls behagligt ut.
hoppas att ni hittar nåt som funkar.

mvh
Hanna

Anonym sa...

Men stackars stackars liten. Gud så oskönt det ser ut :(
Vad händer när han ligger mage? Gör det bara ännu ondare eller åker lite luft ut..?
Tack och lov för att ni hittade Klyx. Låter som ett ord i en trollformel, typ klyx klax klut så var det onda slut. /kram Anna Su

Cissi sa...

Åh fyttirackarn vilken krånglar-mage!
Men vad jag reagerade mest på var den stora handen mot den lilla i bakgrunden...så fint.
Kram!

Honungspojkens mamma sa...

Caroline: Nä, Han har ingen knapp, annars ve tjag också de som "rapar" genom knappen - verkar fiffigt, för han är tung som attan att rapa över axeln efter varje måltid, men oftast rapar han bra! Och ja, han ligger väldigt mycket, så det hjälper nog till att hålla kvar luften.

Catrine: Lactipex var nåt nytt!

Anna Su: Klyxen är rena rama raketmedlet! Och när han ligge rpå mage elle rnär vi håller upp honom rapar han som en hel karl!

Cissi: Å, det tänkte jag inte på förrän nu...

Inna sa...

Stackare! Det är jättejobbigt när inte magen är OK ju...Såg att du fått tips om trollmos - här har du receptet: http://innapingpong.blogspot.com/2009/03/recept-pa-trollmos.html
Det är verkligen jättebra - o GOTT också! Jag brukar ta det i lite filmjölk.
Kram o hoppas det blir bättre snart!

Anonym sa...

Liten stackare...vad den där magen ser ond ut. Hoppas ni får ordning på eländet. Vad bra att ni fått massa tips att prova. Som du vet har jag ju haft en del magont i mina dar. Räddningen för min del blev en helt underbar specialistläkare ute i Täby. För mig var det tvärtom vad det "brukar" vara - jag tål mjölk och gluten, men klarar inte så "tuffa" fibrer och lite annat svårsmält. Så mjölkproteinfri diet som jag gick på när jag ammade Adam som var allergisk blev väldigt jobbigt - bland annat de där havrebaserade mjölkersättningarna var inget för mig kan jag säga. Huga.

Kramar,
tant Hanna

Camilla sa...

Oj oj oj inte konstigt att han har ont stackars liten. hoppas verkligen ni får ordning på magen.
kramar till er, camilla

marie sa...

hoppas verkligen ni får ordning på lilla magen!!

Imsavimsa sa...

Ett tips är att lufta/ge lavemang med urinkateter. Så gjorde vi när vi höll på med varannandagslavemang hemma. En svart (anger storleken) urinkateter som man ger klyxet och vattnet med. Den borde ju funka bra att lufta med också för man kommer förbi stoppet med den. Du kan maila mig om du vill ha en exakt beskrivning över hur man gör, jag ids inte skriva så detaljerat här.

fru fräken sa...

Hej!
Nu har du fått en massa tips, men jag vill bara berätta om min dotter M som nu är sex år. Hon kan inte bajsa och vad det beror på vet man inte riktigt (jag har också en knepig mage som inte tål för mycket fibrer men behöver inget läkemedel för det). I alla fall så får min dotter ett läkemedel som heter Movicol Junior och nu har hon haft det i fyra år och det fungerar bra. Det är givetvis viktigt att hon får i sig mycket vatten under dagen och så ser vi till att hon får rör sig regelbundet under dagen. Inte för länge stillasittande.
Hoppas verkligen att ni får hjälp för den magen ser inte rolig ut. Aj, ja... lilla gubben! Tur att han har så fina föräldrar! :-)