onsdag 27 januari 2010

Vilken grej!

Att få en liten Honungspojke är att kliva in i en helt ny värld på många sätt. Igår fick jag för allra första gången träffa en tarmterapeut. Jag som trodde att jag hade koll på de flesta terapiinriktningar. Tydligen inte.

Och så lärde jag mig något nytt: Pruttmassage.
Vilken grej!

13 kommentarer:

Pernilla sa...

Hej !

Men herregud vad är pruttmassage??
Det låter ju verkligen helt otroigt detta skulle vi behöva till Mindra hon har oxå problem med magen.Hoppas att detta fungerar för er.
Mvh Pernilla

Caroline sa...

Hoppas det var ett givande möte! Det finns ju massor av hjälp och behandlingar för små söta men ack så ond magar!
Kram till Er!!

jennybjo90 sa...

Det finns så många yrken inom vården som man inte hade en aning om, innan man själv hamnade mitt upp i alltihop! Hoppas massagen funkar för lillen!

Nattmia sa...

Pruttmassage låter ju kul :-) Hoppas det hjälper med för den lilla magen..

Kram Mia

Zebbes mamma sa...

Hejsan

Ja, tänk vad det finns många yrken man egentligen inte känner till!!

Pruttmassage låter ungefär som den massage jag fick lära mej på bvc, när Zebbe var liten. För att minska spänningen i magen, när han hade kolik. Vi fick lära oss att massera i olika cirklar och mönster så att tarmarna skulle komma igång. Då släppte hans magkramper lite. Massage och minifom blev Zebbes ( och min ) räddning mot koliken.

Hoppas det funkar för er och att lillkillen mår bättre utav pruttmassagen..

Kram Mia

Malin - Mamma till h-barn sa...

Tarmterapi är verkligen super! Innan vi fick ett h-barn i familjen hade jag ingen aning om att det fanns något som ens hette så. I början tyckte jag det kändes konstigt att säga "vi ska till tarmterapin med Axel" eller "nu måste vi ringa tarmterapimottagningen". Men nu känns det helt rätt. För det är ju precis det det handlar om. Terapi för tarmen, så att tarmen ska må bra.

Vi går på Astrid Lindgrens barnsjukhus och tarmterapimottagningen där. De är helt suveräna. Kunniga, gulliga och finns alltid där!

Lycka till!

Sarah Denise sa...

Fart gas massage?!?! I am cracking up! I hope he's feeling better now.

Inna sa...

Pruttmassage!!! Låter ju toppen!!! Det skulle man ju behöva till sej själv ibland ju!!!!

Madlar sa...

Haha, vad gulligt det låter. Hoppas det kommer att fungera.

Anonym sa...

Hejsan! Honungspojken är så underbar att man blir alldeles varm när man ser honom! Han påminner så mycket om min Lillprins! Han var också så ljudkänslig när han var liten. Det har vuxit bort nu när han har blivit äldre (han är 9 år nu). Vi har kämpat med hans luftfyllda mage i alla år. I somras opererades en bit av tjocktarmen bort. Det blev många komplikationer och slutade med stomi, men nu när Lillprinsen slipper alla gaser i magen så mår han så bra! Jag har så mycket jag vill förmedla om magbesvären till er. Du får jätte gärna höra av dej till mej. Varma kramar Anette
anettedahlqvist@yahoo.se

unique sa...

Vattenhjulet och måne-och-sol???

Sandra Elisabeth sa...

Nädu, det där hade inte jag heller koll på. Man lär sig nåt nytt varje dag!

Honungspojkens mamma sa...

Pruttmassage är ganska kul! Man kna nog säga att det är en slags steg-två-magmassage, om vattenhjulet och solen är steg ett... Pruttmassage är mest benrörelser och tryck. Och så använder man en liten slang att lufta med.

Anette: Tack, jag mejlar dig så småningom!