tisdag 2 juni 2009

Inte faderns bollkänsla

Det kom ett vykort i brevlådan. Det kom i januari, när vi just hade fått beskedet och kommit hem från sjukhuset. Innan omvärlden visste.

"...Hoppas allt är väl med lille Hugo, och att han inte fått faderns näsa, bollkänsla eller fotleder :-) "

Nä. Han fick inte faderns bollkänsla. Han fick ingen bollkänsla över huvudtaget. Honungspojkens små fotbollsskor står oanvända på hyllan.Farfar hade helst velat köpa en fotboll direkt efter BB, men farmor tyckte att det fanns andra saker att köpa så där i början. Sen har det liksom inte blivit någon boll till Honungspojken.

Men så häromdan kom ett paket. Som knappt gick in genom dörren. En boll - och inte vilken boll som helst - utan världens största. Och världens knallgulaste. Från habiliteringen.Honungspojkens pappa höll på att smälla av. För bollen skär sig ganska rejält mot den i övrigt vita och stilrena inredningen.Men vad gör väl det. Honungspojken har fått en alldeles egen boll. En boll som kräver varken bollkänsla eller fotbollsskor.

14 kommentarer:

Hannsu sa...

Oh, vad underbart skrivet.

Lycka till med bollen, och du vet det är ju inne med färger som bryter av i inredningen ;-) *asg*

madlar sa...

Titta! En gigantisk sol till solstrålen i ert liv!

Kim p sa...

...och härligt knallgul var den! Kan dock hålla med att den skar sig lite mot det övriga :-).
Min systers son som har cystisk fibros, fick också en sådan där boll när han var liten och inte kunde motionera på annat sätt. De la honom på den och "guppade" honom (hittar inget bra sätt att beskriva det på). Den där bollen var toppen på många sätt - syrran fick mindre ont i ryggen och sonen somnade väldigt ofta mitt i "guppandet".
Hoppas att Honungspojken kommer att gilla och ha nytta av sin boll.

stina sa...

Så fint du skriver!
Er son är världens sötaste!!

Catrine sa...

Här är han igen den söta lilla killen. På med fotbollsskorna nu och sparka på den stora gula bollen:)
Kram

Ingrid sa...

Honungsgul skulle jag nog kalla den, passar som handen i handsken! Bolla på!

Johanna sa...

En honungsfärgad boll :-)

Anonym sa...

Åhh, dom där bollarna är jättebra! Honungspojken kan ligga och "gunga" på den, eller ligga på mage och bli rullad nästan ända ner till golvet när ni håller i höfterna - kul! Eller sitta på den och hoppa, då blir det pirr i magen :-) Sen kan Honungsmamman o Honungspappan sitt/ligga på bollen och göra situps - det ger magmuskler det vill jag lova! Fast jobbigt som sjutton!
Hoppas honungspojken får kul med sin boll!

Erika

jenny sa...

Hej
En sådan boll hade Robin med fast inte riktigt lika stor, men lika gul *ler* jätte rolig var den iallafall. Hoppas att er solstråle kommer att gilla den. kram

Prinsmamman sa...

Vi hade en röd gympamatta och en gul "jordnötsboll" mitt i vardagsrummet i över ett år. Inte så värst tjusigt =)
Vi köpte också en uppblåsbar gummiåsna som vi "bollade" Elliot på, han gillade den bättre än bollen.
Kram

Masarinmamman sa...

Perfekt färg säger jag! Masarin fick en också. Också den gigantisk. Turkos! Han gillade den jättemycket och jag är säker på att Honungspojken också kommer att njuta av sin alldeles egna fotboll.

Honungspojkens mamma sa...

Tänkte inte på det - det är klart att jättesolen är Honungsfärgad!

Och alltid skönt att veta att vi är många som delar denna färgglada inredningsdetalj i våra hem. Kanske ny trend och dags för ett inslag i Sköna Hem..?

louise sa...

är det bara jag, eller verkar honungspojken ha jättegosiga kinder? :D

Freja sa...

Freja hade också en boll som vi bollade henne på, oj vad vi har bollat. Hade den turkosa och den passade inte in heller!