onsdag 9 september 2009

Bra att veta om epilepsi - för alla

Jag försöker förstå mig på epilepsi, men det är inte det lättaste. Mycket av det som står skrivet gäller människor som förutom epilepsin är friska i övrigt. "De flesta anfall går över av sig själva inom tre minuter" hade jag fått lära mig. Nu var det ju inte så för Honungspojken, iallafall inte den där gången när vi fick åka ambulans.

Vet du vad du ska göra om du hittar någon som fått ett stort anfall?

Om inte tycker jag att du ska titta här. Två korta animerade filmer om epilepsi som alla borde se. Den första förklarar vad ett epileptiskt anfall är och den andra hur du hjälper till.

Kanske lär du dig något viktigt som kan vara till hjälp en dag.

8 kommentarer:

e-k sa...

Jättebra att du skickar ut information.

/eksvarld

Linda sa...

Bra idé att lägg ut information! Man vet ju aldrig när man kan råka hamna tillsammans med någon som får ett anfall.

Min syster hade barnepilepsi som liten men det har vuxit bort vid det här laget. Jag var med om ett par av hennes anfall.

Kram Linda

Linnéa sa...

Toppen att du läggert ut informationen så man kan lära sig hur man ska göra. Jag har jpbbat inom handikappomsorgen som personlig assistent i flera år, de flesta barn jag jobbat med har haft epelepsi, i takt med att man lär känna personerna och har jobbat där ett tag så lär man sig hur man ska hantera anfallen, men jag ska ärligt säga att jag hade inte vetat hur jag ska bemöta en person som får ett anfall som jag inte känner, som bara får det ute på gatan, så det var verkligen toppen med en genomgång. Tack för att du la ut den. Det hjälper många. Kram från mig (Linnéa, mamma till lilla Ella 8 månader)

inteutanmindotter sa...

Jättebra med information! =)
Tack!
Hoppas ni har det bra!!

anna sa...

Tack för informationen! Har en nära vän med epilepsi, så det kan vara bra att veta hur man ska agera om hon får ett anfall.
Kram Anna

mamma till lille e sa...

Bra information och tydligt! Tror att jag ska lägga upp den länken på min sida också...

Honungspojkens mamma sa...

Så bra!

Och det är nog många fler än man tror som har någon i sin närhet med epilepsi...

Kram

Hemliga damen sa...

Bra och kortfattade, informativa filmer. Nu vet jag mer än innan.