onsdag 16 september 2009

Tusen, tusen tack!

Jaa, vad säger man..?

Jag har inga ord. Det har inte Honungspojkens pappa heller - han blev helt slut efter att han skrivit sitt inlägg. Det är en kraftansträngning att skriva om sitt innersta, när det är så fyllt med sorg och vanmakt.

Igårkväll satt jag länge framför tangentbordet och skrev och suddade, skrev och suddade. Jag försökte, men jag hittade inte orden jag sökte. Kanske var jag för känslomässigt omtöcknad, jag somnade iallafall mitt i en mening.

Så. Nu är det en ny morgon och frågan kvarstår:
Vad säger man?

TACK, förstås!
TUSEN, TUSEN, TACK för att ni läst och skrivit så underbart till oss!

Ni ska veta att det känns i hjärtat när hundra fantastiska kommentarer och långt över tusen besökare kommer till en. Särskilt i dessa dagar när det stora höstvemodet rullar in.

Era ord har skakat om oss och vi är så glada och tacksamma för att ni tagit er tid och skrivit så fint. Och så berörda för att ni delat med er av era egna känslor och erfarenheter, alla ni som vet hur det känns när livet av olika anledningar inte blir som man vill.

Vi skulle så gärna vilja besvara alla era kommentarer en och en, fast orken finns inte, och kanske inte tiden heller. Men vi har läst vartendaste inlägg noggrant och flera gånger om.

Sen är det lite dubbelt när vi gläds över att så många läser om vår Honungspojke. Dubbelt eftersom anledningen till att bloggen finns är så sorglig. Men, ni hjälper oss att orka vidare! Att få läsa era ord och känna all kärlek och medmänsklighet från er ger oss så mycket tröst, stöd och kraft.

För det är det som är det viktiga i livet. Att ha människor runtomkring som bryr sig. Hoppas att ni fortsätter följa oss och ge oss små ord som lyser upp vägen när livet känns mörkt.

Än en gång TACK från oss och från vår lilla Honungspojke, som förresten inte är så liten längre, utan fyller nio månader i dag!


Nio månader idag

34 kommentarer:

Sara sa...

Jag vet inte heller vad jag ska säga, förutom tack till er, som delar med er av ert och lilla Honungspojkens liv, och skriver så fint om det! Och grattis förstås på niomånadersdagen!

Jenny sa...

Tack själva för att ni delar med er av er själva och finaste killen. Många kramar till er och niomånaderstaggaren!

Anette sa...

Känner att jag vill lämna ett litet avtryck också då jag la bloggen direkt i "favoriter" när jag hittade er. Jag är mamma till en flicka med tuberös skleros och barnmorska till yrket. När jag läser era ord slås jag igen av att det som föräldrar till handikappade barn utstrålar är den vackraste kärlek en förälder kan visa. Käleken är nerkokad till sin absoluta essans. Svårt att beskriva men man känner igen dessa föräldrar bland alla vanliga.
Jag hoppas att ni får leva med er lille pojke så länge det bara går och jag önskar att ni får fina dagar tillsammans. Stor kram Anette.

Anonym sa...

Grattis på niomånadersdagen!
Stora kramar!
tant Hanna

Dekorum sa...

Grattis till Honungspojken - och tack till er, för era vackra ord.

Anonym sa...

Jag har just hittat bloggen om honungspojken och jag har läst och läst... Tårarna rinner... Jag tänker på er och lilla honungspojken.Pussa och krama honom på 9 månadersdagen!

mvh Katarina

Linda sa...

Grattis på 9månadersdagen Söt-Hugo!

Anonym sa...

Hamnade här av en slump o inser att jag måste ta mig tid att läsa hela bloggen när tillfälle ges, som ni själv vet hinner man inte så mycket när man har en liten. Vill passa på att säga grattis på 9 mån dagen. Stor kram från Linda

Anonym sa...

Det är ni som ska ha tack, för att ni orkar dela med er.

Grattis på 9-månadersdagen Hugo.

KRAM

Anonym sa...

Grattis till stora killen! Och tack till er för att ni delar med er av er kärlek och kamp för honongspojkens bästa! Ni är världens bästa föräldrar för er son! Kram Terése

Sören Olsson sa...

Gratta Hugo från mig och viska i hans öra att vara lite extra busig den här dagen.
Det är han värd.

Må så fint och hälsa även pappa!

Emilie sa...

Grattis! =)

Å tack för en fin blogg. Kikar in här med jämna mellanrum. Fina formuleringar om ert unika liv! Tack för att ni delar med er, både mamma & pappa!

Mamma sa...

Hittade hit av en slump för någon vecka sedan och direkt blev det en blogg som numera ligger i listan för favoriter. Har läst mycket men inte alla inlägg här i bloggen och kan inget annat än skicka er en stor styrkekram och även ett tack för att ni orkar dela med er till oss alla som läser. Kram Marlene

Anonym sa...

Jag har följt din blogg nu ett tag. Måste förrutom allt annat jag vill säga om underbara honungspojken och hur starkt ni tar vardagen säga att du är en underbar skribent.

Lillemor sa...

Grattis lille honungspojken.

Så fint och vackert din Pappa skrev i går.Tårarna trillar, vilken tur att du fick en sån kärleksfull Pappa.
Kram Lillemor

Lotta sa...

Många kramar till er och stor grattispuss till Hugo.

Lotta

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen.. Gripande läsning.. Jag hoppas att allt ska lösa sej så gott de bara går!! Kram på er alla Pricken

inteutanmindotter sa...

NÄ, tack ska ni ha som är så modiga och vågar berätta om alla era känslor!!!
Kram!

Vattenhunden Ludde och Anna Maria sa...

Jobbigt men starkt av er att skriva. När min son var 2 dygn gammal krampade han, fick åka iväg på undersökningar med EEG. Många tårar men glädje i att få veta att han var/är frisk. Så 1 år senare läser jag att BB grannen dött i en ovanlig muskelsjukdom. Då kändes det inte som om jag skulle få glädjas åt att lilleman blev 1 år. Men glädjas åt varje dag, vecka, månad och år det ska vi alla göra. Njut av Honungspojkens dagar!
Kram

Anonym sa...

Grattis sötis på 9månadersdagen:)))) hoppas du fick lite gott att smaska på:)))))

Leeii sa...

Har sträckläst hela er fina , vackra blogg nu. Det har hjälpt mig, jag förlorade min flicka för två veckor sedan. Jag fick föda fram henne i vecka 20 +3 hon hade Acrani ( fattades skallbenet) och hade aldrig överlevt en förlossning. Jag kan verkligen känna med er, fast det är två helt olika sorger så är kärleken till ens barn det största man känner. Jag vet inte hur jag tagit mig igenom denna sorgen, men börjar nu kunna se ljuset. TACK för er fina blogg! Er lilla pojke är fullkomligt bedårande. Om det är något min flicka lärde mig den korta tid jag fick "ha" henne så är det att uppskatta livet och alla dom man älskar. Många styrke kramar till er!

frida sa...

Ni har en riktig sötnos!!! Sköt om er!

Katarina "amospersson" sa...

Hej igen!

Det är vi alla andra som ska tacka för att ni delar med er av era erfarenheter. Det berikar våra liv oerhört. Ni är mycket generösa och kloka människor.

Jag brukar besöka denna fina blogg men jag är, tyvärr, dålig på att kommentera. Det får bli ändring på det nu.

Tidigare ikväll när jag satt och tittade i er fina blogg kom min lilla söta B som fyller 5 år just idag förbi och ville hämta mig för läsning av godnattbok. Då tittade hon en stund med mig. Det är så härligt med barns kommentarer.

Hon sa så här om den fine sonen. "Mamma, vad söt han är och hans tumme verkar vara jätte-, jättegod!" (vi såg bilden från 10/9).

Många kramar till Hugo på 9-månadersdagen från lilla, söta B som firar 5-år samma dag och resten av familjen.

Kram, Katarina "amospersson"

Lina sa...

Hej fina Hugo. Jag har suttit här och läst din mammas blogg en stund. Tårarna rann ett tag. Men så såg jag bilden på dig när du ligger på det söta täcket med flodhästar på, och då log jag stort mot dig. Nu kommer jag ha dig i tankarna ofta söta lilla du.

Tacka din mamma o pappa som delar med sig och skriver så fint om dig.
Många kramar från Lina
Ps. Grattis på 9 månadersdagen!

Carina sa...

Nio månader i dag!Grattis sötnos du har ett underbart leende man skulle vilja ge dig en bamsekram. Vill också säga vilka underbara föräldrar du har, när man läser deras rader om hur livet är här och nu där både lycka och sorg finns med men främst av allt kärleken till deras Hugo då blir jag alldeles varm i hjärtat.

Kram/Carina

Cissi sa...

Måste bara säga att jag beundrar er styrka och ert mod. Ni har en sån otroligt vacker son. Även om han inte blir som "alla andra" så är han underbar ändå på sitt sätt. Tack så mycket fina honungsfamiljen för att ni delar med er av ert liv! Styrkekramar till er!

Anonym sa...

Vilken liten goding han är er fina pojke. Bortom all oro och sorg ser man er kärlek och omtanke. Vilken tur att Hugo fick komma till så fina föräldrar!

Kram till er alla från Lena

Veronica sa...

Jag vill tacka er för att ni orkar dela med er , och så ett stort Grattis på 9 månaders dagen Hugo , vilka härliga föräldrar du har !

Erica sa...

Jag hittade hit sent igårkväll. Fastnade i flera timmar och har suttit så mycket jag hunnit och kunnat idag också. Nu har jag läst igenom vartenda ett inlägg på denna blogg och jag kan bara meddela att jag inte kommer att missa ett enda framöver heller.

Er ursöta lilla Honungspojke, er familj och er situation har gripit ett järngrepp om hjärtat på mig och när jag inte läst har jag tänkt konstant på er under dagen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt ska bli så bra som bara möjligt för er allihop!!

Jag skulle nästan vilja skriva att jag älskar er, för det är fanemej med kärlek jag läst denna blogg!!!

Linda sa...

Det är vi läsare som ska tacka för att ni orkar och vill dela med er av er vardag, tankar och känslor. Allt ni skriver och berättar om berör och ger eftertanke. På hur skör tillvaron är och att man aldrig vet vad ödet har i beredskap för oss.

En stor kram till er och er fantastiskt fina Honungspojke!

//Linda

Honungspojkens mamma sa...

Tack alla söta ni för grattis och underbara ord!

Anette: Tack för att du skriver så fint om den kärleken och för att du berättar om din flicka, hoppas hon mår bra.

Vattenhunden: Nej, man vet aldrig vad framtiden bär med sig, det är ett som är säkert...

Leeii: Tack för att du delar med dig och skriver. Jag är så ledsen för din skull, för att livet tog din flicka ifrån dig. En stor, stor kram.

Katarina: Vad roligt! Lilla B såg helt rätt. Tummen var jätte- jättegod!

Erica (och alla ni som sträckläst bloggen): Tack, vad jag blir varm av att läsa dina ord! Det är en speciell känsla varje gång någon skriver att de har läst hela bloggen...

KRAM till er alla från oss!

Malin sa...

Hugon har världens bästa föräldrar! Han har hamnat hos rätt mamma och pappa! Ni är helt fantastiska, precis som er underbara son! Han är så fin! Har precis läst alla inlägg. Jag har själv en son som är född den 12/12-08. Och fy så lätt man tar allt för givet. Att man har ett friskt barn osv. Från och med idag ska jag försöka att inte ta saker för givna, Tack vare er! Kram Malin

Anna sa...

Hittade hit via en länk på familjeliv. Jag bloggar själv om att leva med ett sjukt barn och känner igen mig hur det är att vilja blogga om det man upplever.
Kunde varit jag som beskrivit känslorna.
Skall återkomma till din blogg. Kika gärna in hos mig med.
Kram Anna-Maria, mamma åt Lova med cancer och Alvin, förhoppningsvis frisk.

Anonym sa...

Grattis! Så söt!