måndag 7 september 2009

I brist på handsprit

Alltså. Den där Eländiga Svininfluensan och den där Eländiga Vaccineringen gör mig galen. Och jag tror inte att jag är ensam om det.

För en vecka sen skrev jag att det var skönt att Honungspojkens mottagning hade en plan för snabb vaccination av sina riskbarn. Och visst är det skönt med planer, men de får gärna vara beprövade först.

Senaste rekommendationen är att inte vaccinera barn under tre år. Därför känns det inte så roligt att göra det med sin niomånadersbebis. Vaccinet är ju inte mindre riskfyllt bara för att man tillhör riskgruppen. Och hade Honungspojken varit några månader yngre hade man avrått från vaccination helt och hållet. Svårt. Jag har ingen lust att låta Honungspojken vara förste försökskanin på otestat vaccin.

Vi isolerar oss istället!

Sagt och gjort. Igårkväll stängde vi in oss hemma, och hamnade framför TV:n. Och inte framför vilken TV som helst, utan framför TV4:s nya dramaserie "Överlevarna".

Bra idé. Not. Om en viruspandemi som sprider sig och dödar större delen av befolkningen inom loppet av några timmar.

Nä, det är nog bättre att ge sig iväg till kyrkan och få i sig lite starkvin - det ska vara bra har jag hört. I brist på handsprit, som är slut på alla apotek. Skål!

10 kommentarer:

Camilla sa...

Förstår att det känns jobbigt med Influensan för er. Ida tillhör ju också riskgruppen men kan inte vaccineras på grund av cythostatikan så jag tror att det blir vi som får vaccinera oss. Fast vi har inte fått någon bra info, dåligt tycker jag.. Ta väl hand om er, stor Kram!

jess sa...

Har Dante 4 år med svår astma - tillhär också riskgrupp - känns inte heller så kul m försökskanineriet :(

Men du familjeapoteket.se hade handsprit igår iaf! Toktrevliga!


kram

jess med dante

cpmamman sa...

Jag tror att det är bäst så. Vi ska inte vaccinera. Magkänslan säger annat...

Men avboka badet och när det värsta kommer får hon vara hemma. Vi ska inte heller gå till bvc och väga/mäta utan köper hem en våg.

Hoppas honungspojken håller sig frisk.

Honungspojkens mamma sa...

Ja, det här är inte lätt. Jag tänker olika varannan timme!

För samtidigt förstår jag att influensan kan vara farlig för Honungspojken och att han verkligen behöver ett skydd, och då är det ju bra att vaccinet snart är färdigt.

Hur som helst så önskar man att många vaccinerar sig så att smittan inte sprids så mycket...

Jag funderar starkt på att åka till vår stuga långt inne i skogen ;o)

Kram

Jenny sa...

Jag kastas också fram och tillbaka i beslutet om jag som gravid ska vaccinera mej och vaccinera vår son på 1,5 år. Har också funderat på isolering ;). Ska i alla fall undvika kollektivtrafiken i höst i så stor utsträckning som möjligt. Hoppas ni hittar mys i oron, det ska vi försöka göra! Kramar Jenny

Spettan sa...

Vad har dom sagt om Tamiflu till våra små riskgruppspojkar. Det är ju vad dom rekommenderar till gravida som blir sjuka. Själv har jag inte sett nått om att ge det till små barn. Någon som vet?

jess sa...

Tamiflu är inte heller helt riskfritt att ge till barn - googla! Känns som pest eller kolera hur man än gör!

Malin sa...

Ja, visst håller vi tummarna för alla Hugoprinsar, och alla andra skruttiga små barn i vår värld. Kram Malin

e-k sa...

Hej, googlade på sorg och halkade in här. Har inte mer en läst om Honungspojken här (men du ska veta att jag önskar att min energi hade räckt till alla jag vill vara med här i bloggvärlden.)
Kan bara säga, jag känner så starkt. Man kan aldrig förstå utan att varit med om en sådan sorg MEN jag kan i alla fall ha tankarna hos er och känna både det onda och det goda som jag tror finns hos honungspojken. Så bra att du skriver, det hjälper, jag vet.
Jag jobbar och har jobbat med olika funktionshinder, bl.a multihandikappade små barn,
Jag går igenom min egen sorg för min man dog för drygt 1,5 år sedan, Det är en inre resa det också.

KRAM från en medmänniska.

Prinsmamman sa...

Vi hoppar också badgruppen i höst, Elliot blir ofta sjuk efter att ha varit i bassängen. Vaccinet kommer vi att ta för jag tycker att fördelarna överväger nackdelarna.
kram