onsdag 6 maj 2009

Inget som NTF skulle rekommendera

April 2009

Påsken kommer och resan ska inte bara göras med bil. Honungspojken ska också upp i luften. Han ska flyga flygplan för första gången.

Vi kliver ombord och ber en liten bön att epilepsin inte ska spöka. Vi har fått Stesolid att ha med i handbagaget i nödfall. Vad som nu är nödfall - det är ju inte direkt så att man vill chansa och trycka in en Stesolid i onödan.

Flygresan går bra, inga jobbiga situationer uppstår. Förutom att medicinerna har satt sig som en propp i baken på Honungspojken. Det enda som släpps igenom är luft. Luft som har legat till sig i magen en tid. Och den luktar inte jordgubb, vilket märks ganska tydligt i trånga flygplan.

Efter några dagar är det dags för långa bilresan. Bilbarnstolsprojektet för att få fria luftvägar går inge vidare. Vi testar och trixar och lutar och har oss. Med stödkrage nummer två av tre går det en stund, men sen inte. Tillsist får Honungspojken ligga löst i bilen. Inget som NTF skulle rekommendera, men så får det bli tills vi hittar en fungerande lösning.

Så, om någon av er som läser har fler tips på bilbarnstolsproblemet får ni gärna höra av er!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Hittade er fina blog om er underbara son, han verkar vara en riktig sötnos!! Lider med er och kan inte i min vildaste fantasi förstå vad ni går igenom! Har själv två barn som är mitt allt!

Läste om att ni har problem med bilstol. Det jag direkt kom att tänka på är dom där skyddsnäten som man spänner över liggdelen till barnvagnen, har du sett dom? Är ju inte en lösning för all framtid, gäller bara upp till 6 månader tror jag, men just nu iaf. Hittade denna annonsen bara för att visa vad jag menar http://kopochsalj.eniro.se/query/sort/-fulldate/category_id/2000000/type_label/S%E4ljes/district_code/1/id/A24950504/ordernr/0/what/gti_info/search_word/skyddsn%E4t

Kram Cecilia

Anonym sa...

Hej Jag har också läst i er blogg om er fina pojke...och om er "fina" föräldrar...
Jag kom också att tänka på ett sånt skyddsnät som Cecilia tänkte på....men det kanske Ni redan har provat. Kan inte rehabiliteringen ( eller vad de nu heter)på sjukhuset hjälpa er, Ni kan ju inte vara de första som har problem med bilbarnsstolen
Kramar
Susanne

Giesela o Linnea sa...

Vad skönt att flygresan gick bra!!!
Min kompis dotter hade problem med höfterna och när hon var liten hade hon en bilstol som hon kunde ligga i. Som en bilstol men liggandes......den lånade hon på sjukhuset. Jag hade ringt habiliteringen och hört om de vet något......
PS 70-tals retro är jättefint!!!

Honungspojkens mamma sa...

Cecilia och Susanne: Tack, vilket jättebra tips! En sån ska vi köpa.

Gisela och Linnea: Hm... Låter ju intressant. Har pratat med Habiliteringen, men ska nog ta det en vända till.

Madde sa...

Hej! Det finns ju "pannband" som han kanske kan använda i bilstolen? Sånna finns på olika rullstolar om personen inte är så stark i nacken för att hålla upp huvudet. Det kanske skulle kunna gå att fästa i barnbilstolen?

Kramar Madde

Honungspojkens mamma sa...

Madde: Tack för bra tips med pannband. Vi provade lite med kardborreband med hjälp av arbetsterapeuten, men ska prova vidare...

Honungspojkens mamma sa...

Cecilia och Susanne: Nu har vi fått ett sånt där nät som ni tipsade om!